Mięso wołowe


W naszej ofercie znajdą Państwo również mięso wołowe.
Ze względu na fakt, że rozkrój tuszy wołowej jest mniej znany niż tuszy wieprzowej, prezentujemy diagram, który ułatwi Państwu dokonanie wyboru.

Wołowina - główne elementy

Nr Nazwa Zalecane wykorzystanie
1 Szyja rosół, gulasz
2 Karkówka gotowanie, duszenie, smażenie, grillowanie
3 Łopatka bitki, steki, zrazy
4 Szponder rosół, wywar, gotowanie, duszenie
5 Mostek rosół
6 Łata rosół, gotowanie, duszenie, smażenie, grillowanie
7 Rostbratel steki, pieczenie
8 Antrykot steki, pieczenie
9 Rostbef steki, rosół
10 Rumsztyk pieczeń
11 Udziec pieczenie, zrazy
12 Goleń przednia zupa, wywar
13 Goleń tylna zupa, wywar
14 Ogon zupa, wywar
A Polędwica steki, tatar
B Ligawa tatar, zrazy, steki
Zobacz szczegółową mapę

Kalisz Pomorski
ul. Gdańska 11
tel. 94 361 6345
tel. 533 304 438
tel. 781 977 904 a@zmniedzwiedz.pl
szczegóły dojazdu